Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Ниже Поле

Почетоците на ски центарот “Нижополе”  датираат од 1984 година кога беше изграден во склоп на комплексот “Нижополе”, како реализација на дел од првата фаза од студијата “Пелистер-студија за зимско-туристичките можности”, изработена од страна на Проектантското биро “Тиволи” од Љубљана.

Ски центарот е сместен во падините на Баба Планина, лоциран над селото Нижополе на надморска висина од 1.300 m н.в. до 1.610 m н.в. и со градот Битола е поврзан со асфалтен пат со должина од 15 km.

Ски центарот “Нижополе” располага со следниве перформанси:

- Скијачката сезона започнува од почетокот на месец декември и трае до крајот на месец март

- Три ски лифтови со вкупна должина од  2.150 метри и капацитет од 3.000 патници на час.

- Можност за скијање на висина од 1.300 до 1.610 метри надморска височина

- Професионална подготовка на патеките со помош на 3 ратрак машини

- Должина на скијачките патеки под жичниците околу 5.500 м. а должина на ски

- Кафе бар (бачило) долж ски патеките( со работно време секој ден од 08:00 - 16:00 h)

- Ски сезоната може да започне во ноември и да заврши најдоцна до април

- Соработка со ски и сноуборд школа SSNL во која работат врвни ски инструктори

- Патеки за почетници и за напредни скијачи

pdf dokument

Ценовник за ски карти

20150214 093417 20150214 132045
20150214 130054 20150214 130105
02 08
 DSC 1070 DSC 1076
 DSC 1081  DSC 1084
 DSC 1103  DSC 1104
 DSC 1138  DSC 1109
DSC 1107 DSC 1088