Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

СОСТОЈБА НА ЦЕВКОВОДИ

СОСТОЈБА НА ЦЕВКОВОДИ

sostojba cevkovod front

БРАНА

БРАНА СТРЕЖЕВО

brana strezevo front

Ски центар

СКИ ЦЕНТАР

Ски центар Нижо Поле

Камера Нижополе

КАМЕРА НИЖОПОЛЕ  ВО ЖИВО

Камера ски центар Нижополе

ЈП Стрежево без надоместок ќе испорачува технолошка вода за одржување на јавните површини во општините Битола, Новаци и Могила

Јавното претпријатие "Стрежево" - Битола со цел да даде што поголем придонес во борбата против ширењето на вирусот Ковид 19 во нашата земја, во еден исклучително тежок период на глобално ниво, период кога хигиената и користењето на водата претставува основна превенција за заштита од зарази, се одлучи да започне со бесплатна испорака на технолошка вода, првенствено за потребите на комуналните претпријатија на општините кои гравитираат кон хидросистемот "Стрежево", односно општините Битола, Новаци и Могила.

Од друга страна ЈП "Стрежево" - Битола ќе додели 1000 заштитни маски и 1000 заштитни ракавици преку Општинска организација на Црвен крст Битола како официjален партнер на Општина Битола, наменети пред се за ранливите групи на граѓани (стари и изнемоштени лица, хронично болни и семејства на лица со попреченост) но и лица каде се најмногу потребни овие заштитни средства, како заштитна мерка за превенција од ширењето на корона вирусот.

На ваков чекор се одлучивме откако претходно ги обезбедивме вработените со неопходните заштитни средства во вакви услови со што на вработените им се обезбедени сите потребни средства за работа.

Сите треба да придонесуваме за намалувањето на ширењето на вирусот. Ова е помош во моменти кога најмногу треба да се помогне. Важно е сите да сме свесни и одговорни и да ги сведеме социјалните контакти на минимум.

Мора да се почитуваат препораките за доброто на сите, пред се за доброто на нашите најблиски. Заедно да помогнеме кој колку може, а самите помагаме ако ги почитуваме мерките и препораките на Министерството за здравство и Владата”, изјави директорот Методија Граматковски.

 

Слајдер долу

 • Брана

  Брана

  Браната Стрежево е висока земјано - насипна преграда со централно глинено јадро и возводно и низводно потпорно тело од чакал
 • ДЦМ Систем

  ДЦМ Систем

  Наводнувањето е една од основните намени на хидросистемот Стрежево и е застапено на 20200 ha
 • Хидроцентрали

  Хидроцентрали

  Електро-енергетско искористување на хидропотенцијалот на хидросистемот Стрежево
 • 1
 • 2