Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Битолскиот муфтија во работна посета на Јавното претпријатие “Стрежево”

Битолскиот муфтија, Амит Расими денес имаше работна посета на ЈП “Стрежево” - Битола. Во рамките на посетата, оствари средба со директорот на претпријатието, Методија Граматковски и разговараа за тековната соработката и можностите за интензивирање и продлабочување на билатералната соработката меѓу Исламската верска заедница од Битола и Јавното претпријатие “Стрежево” - Битола.


На состанокот беа реафирмирани заедничките заложби за успешно одржувањето и користењето на урбаниот простор во центарот на градот, пред управната зграда на претпријатието и Исак Челеби џамија, најголемата активна џамија во Битола, која неодамна беше конзервирана и реставрирана со поддршка на Турската интернационална агенција за соработка и развој ТИКА.
Средбата помина во исклучително позитивна и конструктивна атмосфера.

02 26.09.2019