Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

ЈП Стрежево ги превзема сите мерки за заштита од корона вирусот

Согласно одлуките на Владата за превенција од ширење на Ковид 19, Јавното претпријатие "Стрежево" - Битола се приклучи на иницијативата за спречување на ширењето на вирусот.


Координативниот тим, формиран од страна на директорот на претпријатието ги реализира следните активности:
- Превентивна дезинфекција на сите објекти на претпријатието (ќе се повторува и во иднина, по потреба).
- Редуцирани се на минимум директните средби со странки.
- Сите планирани поголеми настани и работни состаноци се одложени.
- Вработените имаат на располагање заштитна маска и ракавици.
- Средства за чистење на рацете со раствор на алкохол се поставени во сите работни простории.
- На огласните табли поставени се информативни содржини за превенција од ширење на Ковид 19.
- Ослободени се од работни обврски вработени заради обезбедување грижа за своите деца до 10 години.
- Ослободени се хронично болните од сите работни активности.
- Направена е дополнителна внатрешна реорганизација за да се обезбедат услови за нормално функционирање на претпријатието во вакви услови.
ЈП "Стрежево" - Битола ги информира сите лица кои имаат потреба за контакт или информација од претпријатието тоа да го сторат на контакт телефонот 047/207-800 од 07:30 до 15:30 часот.
Апелираме до сите соработници и корисници на услугите кои ги дава претпријатието, да ги почитуваат превентивните мерки кои ги донесе Владата, со цел да се спречи ширењето на вирусот Ковид 19 во нашата земја.

 

.