Почеток на ски-сезоната во ски - центарот Нижеполе во петок

Ве известуваме дека ски-центарот Нижеполе ќе биде пуштен во употреба утре, петок 07.02.2020 година, од 10 до 14 часот за дневно скијање, додека официјалниот почеток на сезоната ќе биде истиот ден петок, 07.02.2020 година од 19 до 22.00 часот со ноќно скијање.

Повеќе: Почеток на ски-сезоната во ски - центарот Нижеполе во петок

ХУМАНОСТА НА ПРВО МЕСТО, СТРЕЖЕВО ДОНИРАШЕ ВО ОУ "ЃОРЃИ СУГАРЕВ" - БИТОЛА

Јавното претпријатие „Стрежево” - Битола, како општествено одговорна институција се откажа од традиционалното новогодишно украсување на управната зграда со единствена цел - тие средства од сопствени ресурси да ги намени во подобрување на образовните капацитети преку донација на нагледни средства и уредување на просториите во основното училиште „Ѓорѓи Сугарев“ од Битола.

Повеќе: ХУМАНОСТА НА ПРВО МЕСТО, СТРЕЖЕВО ДОНИРАШЕ ВО ОУ "ЃОРЃИ СУГАРЕВ" - БИТОЛА

AКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Вработените во јавното претпријатие Стрежево - Битола, членовите на управниот и надзорниот одбор масовно се приклучија на акцијата организирана од страна на Владата кон граѓанската иницијатива  „Не биди ѓубре“, под мотото „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“.

Повеќе: AКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Со пошумување на свлечиште, хидросистемот Стрежево прославува 41-на година од основањето

Денес прославуваме 41-на година од основањето на хидросистемот Стрежево (1978). Ако минатата година основањето на претпријатието го прославивме со свечена академија оваа година се одлучивме роденденот на фирмата да го одбележиме и прославиме со пошумување на ридовите на свлечиштето настанато во 2015 година на нашиот Главен канал за испорака на сирова вода.

Повеќе: Со пошумување на свлечиште, хидросистемот Стрежево прославува 41-на година од основањето

Страница 11 од 40