AКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Вработените во јавното претпријатие Стрежево - Битола, членовите на управниот и надзорниот одбор масовно се приклучија на акцијата организирана од страна на Владата кон граѓанската иницијатива  „Не биди ѓубре“, под мотото „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“.

Повеќе: AКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Со пошумување на свлечиште, хидросистемот Стрежево прославува 41-на година од основањето

Денес прославуваме 41-на година од основањето на хидросистемот Стрежево (1978). Ако минатата година основањето на претпријатието го прославивме со свечена академија оваа година се одлучивме роденденот на фирмата да го одбележиме и прославиме со пошумување на ридовите на свлечиштето настанато во 2015 година на нашиот Главен канал за испорака на сирова вода.

Повеќе: Со пошумување на свлечиште, хидросистемот Стрежево прославува 41-на година од основањето

Битолскиот муфтија во работна посета на Јавното претпријатие “Стрежево”

Битолскиот муфтија, Амит Расими денес имаше работна посета на ЈП “Стрежево” - Битола. Во рамките на посетата, оствари средба со директорот на претпријатието, Методија Граматковски и разговараа за тековната соработката и можностите за интензивирање и продлабочување на билатералната соработката меѓу Исламската верска заедница од Битола и Јавното претпријатие “Стрежево” - Битола.

Повеќе: Битолскиот муфтија во работна посета на Јавното претпријатие “Стрежево”

Водата од Стрежевската акумулација и на температури од 40 степени ова лето стигнува до сите водокорисници

И покрај сушата што ги зафати Битола и Пелагонија Јавното претпријатие „Стрежево“-Битола  во целост ги исполни своите обврски за снабдување на своите корисници со вода и количина која им беше потребна. Во овој момент се испорачува вода за Јавното комунално претпријатие „Водовод“ за снабдување со вода за пиење на граѓаните од општина Битола, општина Новаци и општина Могила. Вода испорачуваме и за најголемиот енергетски комбинат во државата РЕК Битола, и секако водата се испорачува и до последната насадена нива опфатена со хидросистемот во Пелагонија.

Повеќе: Водата од Стрежевската акумулација и на температури од 40 степени ова лето стигнува до сите...

24-ТИ МЕЃУНАРОДЕН КУП “БИТОЛА 2019” ВО СПОРТСКИ РИБОЛОВ НА "АКУМУЛАЦИЈА СТРЕЖЕВО”

На 25.08.2019 година се одржа натпреварот во спортски риболов на рекреативната зона “Акумулација Стрежево”. Натпреварот го посетија директорот на ЈП "Стрежево" - Битола - Методија Граматковски и Претседателот на УО - Добри Петровски. Натпреварот е меѓународен со учество на 10 (десет) екипи од нашата земја, Србија и Црна Гора.

Повеќе: 24-ТИ МЕЃУНАРОДЕН КУП “БИТОЛА 2019” ВО СПОРТСКИ РИБОЛОВ НА "АКУМУЛАЦИЈА СТРЕЖЕВО”

Страница 14 од 43