Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Известување за ски центар „НИЖЕ ПОЛЕ“

Скијачкиот центар „Ниже Поле" ги известува сите вљубеници во зимските спортови дека причината поради која ски лифтовите не отпочнаа со работа е малата снежна покривка од 20 см снег.

За непречено функционирање потребна е снежна покривка од најмалку 30 см снег. Заврнатиот снег е натапкан , а ски лифтовите се подготвени по сите технички стандарди, за што е добиена  дозвола за  работа од Министерство за транспорт и врски.

Бачилото е комплетно реновирано и ќе стратува со работа овој викенд.

 

Работното време и цените се следни: 

  • 09 - 15 h -  дневна карта - возрасни 300 ден./ деца до 12 год.  200 ден. (сезонска 3000 ден./ 2000 ден.)
  • 18 - 21 h - дневна карта - 200 ден.  (сезонските карти не важат за ноќно скијање)

Во очекување сме на нови врнежи од снег со цел непречена работа. 

10933824 319204784936870 3129414223552352107 n