ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НОЌНО СКИЈАЊЕ

Денес, 04.01.2019 година (петок), ЈП “Стрежево” - Битола стартува со новата скијачката сезона во ски-центарот Ни­жепо­ле. Сезоната се отвора со ноќно скијање со почеток од 19 до 22 часот. Терените за ск­и­­јање се целосно подготвени, ски-патеките се исчистени и функционални а паркинг просторот е уредно осветлен.

Со цел збогатување на спектарот со понудени содржини за граѓаните со особено задоволство сакаме да ги информираме љубителите на планинскиот туризам дека објектот чајџилница (бачило) ќе работи секој ден (понеделник-недела) со работно време 09-22 часот.

Популарниот топол планински чај ќе се продава по цена од 30 денари.

Повеќе: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НОЌНО СКИЈАЊЕ

Ј.П. "Стрежево" склучи договор за концесија

Јавното претпријатие "Стрежево" и Владата на Република Македонија потпишаа договор за концесија на риби за организирање рекреативен риболов на рекреативната зона " Акумулација Стрежево"

Денес Ј.П. "Стрежево" - Битола склучи договор за концесија на рибите за организирање на рекреативен риболов во времетраење од шест години (2019-2024 година).

Повеќе: Ј.П. "Стрежево" склучи договор за концесија

Ј.П. "Стрежево" одбележа 40 години постоење

Под мотото “Водата е живот” Ј.П. “Стрежево” - Битола со повеќе активности ја одбележа 40 годишнината од основањето. Одбележувањето на јубилејот започнаа во Ј.П. “Стрежево”, во присуство на голем број на гости, блиски соработници на ова јавно претпријатие како и поранешни и сегашни вработени во претпријатието.

Повеќе: Ј.П. "Стрежево" одбележа 40 години постоење

Ј.П. "Стрежево" целосно подготвено за сезоната за наводнување

Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола е целосно подготвено за сезоната за наводнување. Во акумулацијата на „Стрежево” во моментот се акумулирани вкупно 105.000.000 кубни метри вода, што е гаранција дека во летниот период ЈП „Стрежево” од Стрежевското Езеро ќе може да ги задоволи потребите не само за наводнување на површините на ЗК „Пелагонија“, кои се опфатени со системот, туку и на сите индивидуални земјодлци, а ќе има доволни количества на вода и за евентуалните потреби на ЈКП „Водовод”.

 Ова го изјави директорот на ЈП „Стрежево“ од Битола, Менде Граматковски.

Повеќе: Ј.П. "Стрежево" целосно подготвено за сезоната за наводнување

Страница 1 од 26