Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Реконструкција на делничен цевковод 3Ц – 18

Започна реализацијата на Проектот за реконструкција на делничен цевковод 3Ц–18 во должина од 312 m. Реконструкцијата се врши со полиетиленски цевки ПЕ ∅200.

Со овој цевковод ќе се наводнуваат земјоделски култури на нови површини од 27 ha.

Во 2016 година се планираат слични реконструкции на десетина делнични цевководи, со што ќе се добие можност за наводнување на околу 1000 ha нови земјоделски површини.

3c 18 3 3c 18
3c 18 5 3c 2