Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Почеток на припреми за зимската сезона

Веќе еден месец се отпочнати активностите за припрема на скијачките патеки во ски центар “Ниже Поле”.

За таа цел се поправаат пристапните патишта до ски теренот, од скијачките патеки беше отстранета тревата и се изврши чистење на каналите за одводнување. Извршена е реконструкција на бачилото, поставени се нови клупи, детски реквизити и се инсталира осветлување на ски патеките. Во моментов се поставува заштитна ограда на ски теренот, а во најскоро време ќе отпочне проверка и реконструкција на ски лифтовите.

Сите овие активности се превземаат со цел успешно отпочнување на новата ски сезона.

DSC 1084 viber image2
DSC 1138 viber image