Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Завршена сезоната за наводнување 2016

Официјално на 12.10.2016 година заврши овогодинешната сезона за наводнување. После сумирањето на податоците, ЈП “Стрежево” го објавува билансот од водостопанската дејност на претпријатието.

Оваа сезона е една од најдобрите, со склучени договори за наводнување на култури на површини од околу 7300 ha, што е за 6,5 % повеќе во споредба со 2015 година. Тенденцијата на зголемување на површините за наводнување се очекува да продолжи и во  наредната година, Сезоната за наводнување за 2016 година ја започнавме со 103.843.000 m3  вода, а ја завршивме со 70.000.000 m3  вода, со 163 дефекти и 96 пријавени штети.

Со завршувањето на сезоната за наводнување, започнуваме со градежни работи за рехабилитација и реконструкција на цевководната мрежа. 

dcm Strezevo 04