Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Почеток на реконструкција на цевководната мрежа

ЈП "Стрежево" започна со реконструкцијата на цевководната мрежа веднаш после завршувањето на сезоната за наводнување.

Според проектот најпрво  се отпочна со демонтажа на хидромеханичката опрема на делничниот цевковод број 32 од главниот довод 7Ц (SR2), во близина на с.Оптичари. Постоечките PVC цевки со ∅250 mm ќе бидат заменети со полиетиленцки цевки по целата должина на цевководот која изнесува 1200 m, кој служи за наводнување на површина од околу  72 ha.

Паралелно се вршат припреми за реконструкција и на други цевководи од системот. Целокупните активности ќе се изведуваат од самото претпријатие.

  DSC 0485   DSC 0488
  DSC 0472   image 108eb3760209bd16d029d7cc2883e02a9adc6a4f64b19580407119703057a7b9 V