Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Крводарителска акција во ЈП Стрежево

Во просториите на ЈП Стрежево се одржа редовна крводарителска акција која ја организира ЈП Стрежево, Институтот за трансфузиона медицина од Битола и општинската организација на Црвениот Крст Битола.

Од почетокот на акцијата од 11 часот до крајот во 14 и 30 часот беа дарувани 30-тина крвни единици.

Оваа е втора крводарителска акција која се одржува во тековната година на која учествуваат вработените во ЈП Стрежево. ЈП Стрежево традиционално организира две до три крводарителски акции во една година.

“Изразете ја вашата хуманост и солидарност преку дарување на крв, вашата крв спасува и продолжува многу животи”.

DSC 0018 DSC 0019