Search горе

Најгоре десно контакт

ЈП Стрежево на Facebook YouTube канал на ЈП Стрежево  LinkedIn ЈП Стрежево images

Одржан хуманитарниот натпревар во риболов на акумулација "Стрежево"

     На 04.06.2017 година со почеток од 14 часот на акумулацијата Стрежево се одржа хуманитарен натпревар во спортски риболов.

     Собраните средства се донираа на семејството на 13 годишниот Гоце Марковски. Гоце веќе извесно време се бори со тешката болест која му е дијагностицирана пред помалку од една година, а која од одличен пливач и пијанист, кој се закитил со многу меѓународни награди, ова момче го претвори во борец за живот.

     Натпреварот беше во организација на Здружение на рекреативни риболовци и екологија Спортски клуб “Црна Река 1929” – Битола, а во соработка со ЈП Стрежево Битола.

     Истиот се оддржа во дисциплината “лов на риба со јадица на пливка“ на натпреварувачка патека од страната на вливот во акумулацијата.

DSC 0234 DSC 0239 DSC 0305
DSC 0261 DSC 0316 DSC 0307
DSC 0330 DSC 0342 DSC 0321