Остварено производство на електрична енергија од малите хидроцентрали

Вкупното производство на електрична енергија од ХЕЦ “Стрежево”, ХЕЦ “Биолошки минимум”, ХЕЦ “Филтерница”  и ХЕЦ “Експлоатационен минимум” во 2013 год. изнесува 6.766.140 kWh.

Повеќе: Остварено производство на електрична енергија од малите хидроцентрали

Биланс на водостопанската дејност

По сумирањето на податоците од севкупното работење на ЈП ”Стрежево” го направивме билансот за водостопанската дејност за 2013, 2014 и 2015 година, каде може да се види позитивно движење на севкупното работење на претпријатието. Во поголем дел од дејностите констатирани се рекордни

Повеќе: Биланс на водостопанската дејност

Известување за ски центар „НИЖЕ ПОЛЕ“

Скијачкиот центар „Ниже Поле" ги известува сите вљубеници во зимските спортови дека причината поради која ски лифтовите не отпочнаа со работа е малата снежна покривка од 20 см снег.

За непречено функционирање потребна е снежна покривка од најмалку 30 см снег. Заврнатиот снег е натапкан , а ски лифтовите се подготвени по сите технички стандарди, за што е добиена  дозвола за  работа од Министерство за транспорт и врски.

Бачилото е комплетно реновирано и ќе стратува со работа овој викенд.

Повеќе: Известување за ски центар „НИЖЕ ПОЛЕ“

Страница 35 од 53