ЈП Стрежево без надоместок ќе испорачува технолошка вода за одржување на јавните површини во општините Битола, Новаци и Могила

Јавното претпријатие "Стрежево" - Битола со цел да даде што поголем придонес во борбата против ширењето на вирусот Ковид 19 во нашата земја, во еден исклучително тежок период на глобално ниво, период кога хигиената и користењето на водата претставува основна превенција за заштита од зарази, се одлучи да започне со бесплатна испорака на технолошка вода, првенствено за потребите на комуналните претпријатија на општините кои гравитираат кон хидросистемот "Стрежево", односно општините Битола, Новаци и Могила.

Повеќе: ЈП Стрежево без надоместок ќе испорачува технолошка вода за одржување на јавните површини во...

ЈП Стрежево ги превзема сите мерки за заштита од корона вирусот

Согласно одлуките на Владата за превенција од ширење на Ковид 19, Јавното претпријатие "Стрежево" - Битола се приклучи на иницијативата за спречување на ширењето на вирусот.

Повеќе: ЈП Стрежево ги превзема сите мерки за заштита од корона вирусот

Информација во врска со моменталната состојба со количините вода во акумулацијата Стрежево

 

И покрај сушата и продолжената сезона за наводнување во изминатата година, како и неповолните временски услови на почетокот од оваа година акумулацијата „Стрежево“ во моментов располага со околу 50 милиони метри кубни вода, од вкупниот капацитет од 120 милиони метри кубни вода, потврдува првиот човек на ЈП „Стрежево“-Битола, Методија Граматковски.

Повеќе: Информација во врска со моменталната состојба со количините вода во акумулацијата Стрежево

ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА АД ЕСМ И ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОРОТ НА РЕК "БИТОЛА" ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА "СТРЕЖЕВО"

Во работна посета на ЈП “Стрежево” - Битола беа генералниот директор на АД Електрани на Северна Македонија, м-р Васко Ковачевски и генералниот директор на рударско-енергетскиот комбинат, РЕК "Битола", Златко Ќурчиевски.
Во рамките на посетата, реализираа заедничка средба со генералниот директор на претпријатието, Методија Граматковски и разговараа за тековната состојба и можностите за интензивирање и продлабочување на билатералната соработка меѓу АД ЕСМ и Јавното претпријатие “Стрежево” - Битола.

Повеќе: ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА АД ЕСМ И ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОРОТ НА РЕК "БИТОЛА" ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА...

Страница 3 од 33