Известување за работењето на ски центарот

Почитувани граѓани

ЈП Стрежево” - Битола Ве известува дека поради тенденцијата на значителен пораст на дневните температури кое ќе услови значително топење на снежната покривка, со скијање (ноќно) ќе продожиме од четврток (07.03.2019 година), во редовниот термин од 19 до 22 часот.

Повеќе: Известување за работењето на ски центарот

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЈП "СТРЕЖЕВО" - БИТОЛА ЗАПОЧНУВА СО ИЗДАВАЊЕ НА ДОЗВОЛИ ЗА РЕКРЕАТИВЕН РИБОЛОВ ЗА 2019 ГОДИНА

Ги известуваме сите заинтересирани граѓани дека ЈП "Стрежево" – Битола од 01.03.2019 година (петок) ќе започне со издавање на сите видови на дозволи за рекреативен риболов на акумулацијата Стрежево за 2019 година.

Повеќе: ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ј.П. "Стрежево" склучи договор за концесија

Јавното претпријатие "Стрежево" и Владата на Република Македонија потпишаа договор за концесија на риби за организирање рекреативен риболов на рекреативната зона " Акумулација Стрежево"

Денес Ј.П. "Стрежево" - Битола склучи договор за концесија на рибите за организирање на рекреативен риболов во времетраење од шест години (2019-2024 година).

Повеќе: Ј.П. "Стрежево" склучи договор за концесија

Ј.П. "Стрежево" одбележа 40 години постоење

Под мотото “Водата е живот” Ј.П. “Стрежево” - Битола со повеќе активности ја одбележа 40 годишнината од основањето. Одбележувањето на јубилејот започнаа во Ј.П. “Стрежево”, во присуство на голем број на гости, блиски соработници на ова јавно претпријатие како и поранешни и сегашни вработени во претпријатието.

Повеќе: Ј.П. "Стрежево" одбележа 40 години постоење

Ј.П. "Стрежево" целосно подготвено за сезоната за наводнување

Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола е целосно подготвено за сезоната за наводнување. Во акумулацијата на „Стрежево” во моментот се акумулирани вкупно 105.000.000 кубни метри вода, што е гаранција дека во летниот период ЈП „Стрежево” од Стрежевското Езеро ќе може да ги задоволи потребите не само за наводнување на површините на ЗК „Пелагонија“, кои се опфатени со системот, туку и на сите индивидуални земјодлци, а ќе има доволни количества на вода и за евентуалните потреби на ЈКП „Водовод”.

 Ова го изјави директорот на ЈП „Стрежево“ од Битола, Менде Граматковски.

Повеќе: Ј.П. "Стрежево" целосно подготвено за сезоната за наводнување

Страница 10 од 35