Хидросистемот Стрежево подготвено ги дочекува дождовите и снеговите

Акумулацијата Стрежево е подготвена да ги прифати водите од врнежите кои го зафатија регионот деновиве. Дневниот доток во акумулацијата изнесува околу 1,5 милион метри кубни вода или околу 15 m3/sec. Водите се зафаќаат од водотеците на Баба Планина преку Собирниот (Алиментационен) канал и се внесуваат во сливот на река Шемница.

Повеќе: Хидросистемот Стрежево подготвено ги дочекува дождовите и снеговите

Мини колегиум на зафатна градба на река Драгор (Дихово)

По обилните врнежи од дожд и високата температура што придонесе за нагло топење на снегот од Баба Планина, за само неколку часа огромни количини на вода се слеаја во водотеците од сливното подрачје на хидросистемот Стрежево, а особено во реката Драгор.

Повеќе: Мини колегиум на зафатна градба на река Драгор (Дихово)

Ски-центарот “Нижеполе” подготвен за новата скијачка сезона

Јавното претпријатие Стрежево, ги превзеде сите чекори за успешна и континуирана скијачка сезона. Очекуваме зимската сезона да се одвива непречено со почитување на протоколите и мерките во услови на пандемија.

Повеќе: Ски-центарот “Нижеполе” подготвен за новата скијачка сезона

ЈП “Стрежево” набави нови возила

Со сопствени средства, инвестиција од 6,5 милиони денари, Стрежево успешната година ја заокружи со набавка на 5 (пет) нови возила:три теренски возила, едно товарно моторно возило со носивост до 3.5 тона, едно то­­­­­­варно моторно возило со ладилник за транспорт на свежа риба и инвестиција во ме­ха­ни­­­чарската работилница.

Повеќе: ЈП “Стрежево” набави нови возила

Страница 8 од 42