Техничка соработка на ЈП "Стрежево" со "Искра" Словенија

Со цел изнаоѓање на најсоодветно техничко решение за реконструкција на системот за динамичка регулација, ЈП "Стрежево" воспостави техничка соработка со "Искра"-Словенија.

Деновиве во посета на ЈП "Стрежево" е делегација од "Искра", со цел разгледување на постојниот систем, и ова е втора средба помеѓу стручните тимови на двете фирми. Имено, кон крајот на месец септември, тим од "Стрежево" беше во посета на Словенија,  со цел разгледување на функционални системи за динамичка регулација.

Техничкото решение ќе се изработи до крајот на 2016 година, а неговата реализација ќе започне од наредната година. Вредноста на инвестицијата се планира да биде во износ од еден милион евра.

iskra strezevo

Честит 23ти Октомври

ЈП “Стрежево” Ви го честита  23 Октомври - Ден на Македонската револуционерна борба. Да ни е вековит!!!

312vcko

Порибување на акумулација "Стрежево"

Јавното претпријатие “Стрежево” - Битола согласно Годишниот план за заштита и стопанисување и риболовната основа, изврши порибување, односно збогатување на рибниот фонд на акумулацијата Стрежево со рибен подмладок од крап и автохтона македонска поточна пастрмка кој потекнува од репроцентарот Акватика-Неготино.

Повеќе: Порибување на акумулација "Стрежево"

Страница 9 од 29