Ски-центарот “Нижеполе” подготвен за новата скијачка сезона

Јавното претпријатие Стрежево, ги превзеде сите чекори за успешна и континуирана скијачка сезона. Очекуваме зимската сезона да се одвива непречено со почитување на протоколите и мерките во услови на пандемија.

Повеќе: Ски-центарот “Нижеполе” подготвен за новата скијачка сезона

ЈП “Стрежево” набави нови возила

Со сопствени средства, инвестиција од 6,5 милиони денари, Стрежево успешната година ја заокружи со набавка на 5 (пет) нови возила:три теренски возила, едно товарно моторно возило со носивост до 3.5 тона, едно то­­­­­­варно моторно возило со ладилник за транспорт на свежа риба и инвестиција во ме­ха­ни­­­чарската работилница.

Повеќе: ЈП “Стрежево” набави нови возила

Стрежево ја намали цената на пастрмката

Со оглед на исклучително сложениот период во кој се наоѓаме, ЈП "Стрежево" - Битола ја намали цената на пастрмката, одгледувана во сопствените рибници (црвена пастрмка по цена од 260 денари и бела по цена од 240 денари).

Повеќе: Стрежево ја намали цената на пастрмката

Страница 5 од 39