Посета на амбасадорот на Република Франција на ЈП Стрежево Битола

Во петок, на 23 февруари амбасадорот на Република Франција во Република Македонија Н.Е. Господинот Кристиан Тимоние, придружуван од почесниот конзулл на Република Франција, г-ѓа Калиопа Кривашија Стилиновиќ, го посети  ЈП Стрежево во Битола. На средбата амбасадорот разговараше со директорот г. Методија Граматковски за можностите за модернизација на хидросистемот за наводнување и водоснабдување.  

28468399 1997858680230412 2741264285709576487 n

Извадок од Нацрт-записникот од 27-та седница на ВРМ, одржана на 12.9.2017 год

Упаство за начинот на постапување на министерствата, другите органина државната управа и управните организации за време на изборниот процес

УПАТСТВО 1

Упаство за забрана на користење на движни и недвижни ствари во државна сопственост за време на изборен процес

УПАТСТВО 2

Доделена опрема за мониторинг на водите

На ден 20.07.2017 година (четврток) од страна на Државниот инспекто­рат за жи­вотна средина - Скопје, на ЈП “Стреж­е­во” - Битола доделена е на ко­ри­с­те­ње опрема за семплирање и индикативни мерења на води.

Повеќе: Доделена опрема за мониторинг на водите

Известување до водокорисниците

Поради дефект на кабел од "Телеком", во прекин е бесплатниот телефонски број за корисниците на вода од нашиот систем, 0800 50 555. Екипа на "Телеком" работи на отстранување на дефектот, а во меѓувреме Ве молиме да го користите телефонскиот број 072 306 772.

Ви благодариме

 

 

Страница 2 од 31